Dagens namn: Dagmar, Rigmor

...och Ronaldo hittade också målet – igen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-13

Cristiano Ronaldo har inlett säsongen på samma sätt som Zlatan. Han gjorde mål i premiären och upprepade det i den andra omgången, borta mot Espanyol i går.

– Jag tror inte vi kan kräva så mycket mer, säger tränaren Manuel Pellegrino.

Ronaldo sätter 3–0 i slutminuterna.

Trots två raka segrar är Real Madrids lagbygge inte helt färdigt efter sommarens köpfest.

Espanyol var det bättre laget i den första halvleken men Iker Casillas höll tätt och Granero gav Real ledningen.

Och i den andra halvleken tog Real över spelet och gjorde både 2–0 (Guti) och 3–0 (Ronaldo).

”Vi vann rättvist”

Ronaldo gjorde sitt mål på stopptid. Han serverades snyggt av Guti och rullade sedan in den mellan benen på Espanyols målvakt Kameni.

– Den första halvleken var mycket jämn men under den andra var vi bättre. Jag tycker att vi vann rättvist, säger Pellegrino som efter matchen framhåller andra spelare än sommarens stjärnförvärv.

– Jag har ett enormt förtroende för det här laget. Alla i startelvan vet att de måste spela bra. I dag var det Granero och Guti, men alla kommer att spela en stor roll.

”Anpassar sig”

Cristiano Ronaldo har fått en del hård kritik efter matcherna av supportrar som tyckt att han ska prestera mer än vad han hittills gjort. Pellegrino tonar ned det.

– Han anpassar sig till ligan och laget. Han har gjort tre stabila insatser och har gjort mål. Han har inga problem, han ser lugn ut, säger Pellegrino.

Båda förhandsfavoriterna Real Madrid och Barcelona har inlett ligan med två raka segrar.