Gif Sundsvall var på väg mot en viktig vändning och ett nytt allsvenskt kontrakt.

Men då kvitterade Mattias Mete till 2–2 för Åtvidaberg.

Ett resultat som lär få Syrianska att jubla.

– Underbart att ge något tillbaka. Det är ändå min moderklubb, säger Mete till TT.

På onsdagskvällen tvingades domaren att avbryta Åtvidabergs möte med Gif Sundsvall på Kopparvallen. I den 65:e minuten, vid ställning 1–0 till ÅFF, drabbades arenan av ett strömavbrott som gjorde det omöjligt att spela klart matchen.

Matchen återupptogs i dag och det blev en dramatisk tillställning. Inhopparen Mattias Mete blev hjälte för sitt Åtvidaberg – och hans moderklubb Syrianska.

I slutminuterna tryckte han in 2–2, vilket gör att Sundsvall är kvar på kvalplats och Syrianska ligger på 13:e plats.

Vände på två minuter

I den 81:e minuten avancerade Emil Forsberg fram till höger på offensiv straffområde och slog ett inlägg. Åtvidabergs Daniel Hallingström sparkade hål i luften och bollen hamnade hos Roger Risholt som gjorde 1–1 bakom ÅFF:s målvakt Henrik Gustavsson.

Bara två minuter senare skickades en långboll mot Forsberg som bröt in mot kanten och sköt in 2–1.

”Hjälpt min moderklubb”

Efter det målet valde Åtvidaberg att sätta in Mattias Mete. Ett byte som skulle visa sig bli lyckat för hemmalaget. Bara minuter efter inhoppet kvitterade Mete till 2–2.

– Underbart att ge något tillbaka. Det är ändå min moderklubb. De tappade mot Djurgården i 94:e minuten och jag tyckte synd om dem, säger Mete till TT.

– Jag tror jag har fått hundra samtal. Alla möjliga hör av sig.

Resultatet gör att Gif Sundsvall är kvar på kvalplats och Syrianska är på 13:e plats. Efteråt firade anfallaren rejält och gjorde en gest med händerna.

– Det var en hälsning till Syrianskas fans. Jag gjorde mål där och nu fick jag ge igen här, så nu är det 1-1, säger Mete till C More.

”För dåligt”

I Sundsvall var det dystra miner efteråt.

– Det är för dåligt, helt klart. Det är sjukt, det får inte gå till så här. I ett sånt här läge får vi inte släppa in mål, säger Emil Forsberg till C More.

I sista omgången tar Sundsvall emot Häcken och för Syrianska väntar Kalmar på hemmaplan.