Dagens namn: Helge

”Carragher tror inte sina ögon”

Publicerad 2012-04-14

Liverpool illa ute efter jättemissen

Först frös Daniel Agger till is och sedan slog Sylvain Distin FA-cupsemifinalens sämsta passning.

Det är ingen tvekan om att nerver präglade Liverpools prestigeseger över Everton.

– Det är helt förskräckligt alltså. Det finns inte. Carragher kan inte tro sina ögon, säger experten Bosse Petersson i Viasat.

Det var en match om en finalplats i FA-cupen men också en prestigekamp om kronan över Liverpool. Everton ligger just före lokalrivalen i ligan och kunde, ville de själva hävda, ta över titeln som stadens bästa lag vid seger även i FA-cupsemifinalen.

Tvingades panikrensa

Det började också bra för Everton efter Nikica Jelavićs ledningsmål efter 24 minuter. Ett mål som kom efter ett jättemisstag i Liverpools försvar.

Daniel Agger hade chansen att rensa bort bollen men tvekade i en kommunikationsmiss med lagkamraten Jamie Carragher. Det hela slutade med att den senare tvingades panikrensa rakt på Evertons Tim Cahill.

Bollen styrdes på Cahill fram till Jelavić som, fri med målvakten Brad Jones, enkelt kunde rulla in ledningsmålet.

”Ser pinsamt ut”

– Vad gör Daniel Agger? Vad står han och väntar på? Det är bara att lyfta undan bollen. Så där går inte att agera, säger experten Bosse Petersson i Viasat.

– Det ser pinsamt ut och man kan säga att det inte ska hända på den här nivån. Men jag tror att hierarkin ställer till det. Carragher är kaptenen, så där har du problemet, säger kollegan Ola Andersson.

Inte blev det roligare för Liverpool-lägret när reprisbilder visade att Jelavić kan ha stått offside när bollen studsade fram till honom.

Everton bjöd sedan tillbaka när Sylvain Distin friställde Luis Suarez med en usel hemåtpass. 34-åringen var siste man i försvaret och skulle slå bollen till målvakten Tim Howard – men fick en rejäl felträff.

Suarez blev sopren och gjorde inget misstag utan rullade in 1-1. Det tog Liverpool tillbaka i matchen och tillätt Andy Carroll att avgöra med sitt 2-1-mål i den 87:e minuten.