Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-16

Slog Liverpool på Anfield och skickade laget ur FA-cupen

Här knockas Xabi Alonso och Liverpool av Barnsley i FA-cupen.

Det är fotbolls-bomben som hela England pratar om just nu.

Lilla Barnsley gjorde det omöjliga – och skickade Liverpool ur FA-cupen med en praktskräll.

Brian Howard avgjorde med sitt 2-1-mål.

I 93:e minuten.

På Anfield.

FA-cupen, som spelats sedan 1872, brukar ibland kallas för skrällarnas-cup.

I dag förstår ni säkert varför.

Barnsley är klara för kvartsfinal i cupen efter en dunderskräll mot Liverpool. På mäktiga Anfield.

Tog ledningen precis som väntat

Laget, som till vardags spelar i i The Championship, divisionen under Premier League, vände underläge 0-1 till seger 2-1 efter en helt makalös matchavslutning.

Liverpool tog planenligt ledningen i första halvlek när Dirk Kuyt placerade in 1-0 från nära håll. Barnsley stack upp emellanåt och skakade fram några halvchanser samtidigt som Liverpool såg lite oinspirerat ut.

Tio minuter in i andra halvlek straffade det sig när Steve Foster nickade in kvitteringen på ett fint högerinlägg.

Med kvarten kvar att spela kastade Rafa Benitez in mittfältsgeneralen Steven Gerrard för att få slut på eländet och undvika omspel.

Det blev bara värre.

Avgjorde på tilläggstid

Liverpool radade upp sex, sju, åtta riktigt bra målchanser men fick inte in bollen. Ben, ribba, stolpe. Allt var i vägen och samtidigt gjorde Barnsleys målvakt Luke Steele sin kanske livs match i målet.

På tilläggstid skulle nog Barnsley haft en straff när Sami Hyypiä drog ned Brian Howard i straffområdet. Howard reste sig upp, rusade efter domaren men fick inget gehör.

I stället vände han tillbaka till straffområdet, fångade upp en andraboll och drog in segermålet med vänstern.

I den 93:e matchminuten.

Samtidigt som Howard firade sitt mål med en ”rusning” såg Pool-spelarna smått chockade ut. Försvarets agerande vid 2-1-målet var både lojt och pinsamt slappt.

I veckan möter Liverpool Inter och Zlatan Ibrahimovic i Champions League. För att det inte ska bli respass där också måste laget höja sig ett par hundra procent.