Dagens namn: Åsa, Åslög

Mål av Andreas Granqvist

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-28

… men Groningen förlorade ändå

I förra omgången blev det mål bakom egen målvakt för Groningens svenske back Andreas Granqvist. På söndagen kom revanschen – men kvitteringsmålet i 90:e minuten mot Heerenveen räckte inte.

Andreas Granqvist.

Bara minuten efter gled det oavgjorda resultatet Groningen ur händerna när Paulo Henrique ordnade Heerenveenseger med 3–2 i den holländska fotbollsligan.

Groningen, som förutom Granqvist även spelade med Fredrik Stenman och Marcus Berg från start, var det jagande laget matchen igenom. Förlusten innebar att Heerenveen övertog Groningens sjätteplats i tabellen samtidigt som Groningen halkade ner till sjundeplatsen, 15 poäng bakom ledande AZ Alkmaar som vann sin match på söndagen med 1–0 mot NEC Nijmegen.

Tvåan Ajax, utan svenske Rasmus Lindgren i truppen, vann tidigare på dagen komfortabelt mot Den Haag. Efter 3–0 och hattrick av anfallaren Dario Cvitanich är man fortfarande tre poäng bakom AZ Alkmaar i tabellen.