Tabben bakom IFK Göteborgs förlust

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-07-25

”Det var en bjudning”

IFK Göteborgs målvakt Marcus Sandberg, 19, storspelade i debuten mot Halmstad i förra veckan.

När samma motstånd väntade på söndagen var det hans tabbe som sänkte laget.

– Det var en liten bjudning, säger Halmstads segerskytt Mikael Rosén till Canal Plus.

IFK Göteborg

Det syntes att Halmstad var sugna på revansch efter förra veckans 0–3-förlust i Göteborg.

I den första halvleken var de det betydligt piggare laget och ett flertal farliga chanser skapades.

I den 19:e minuten hade Michael Görlitz ett riktigt snyggt läge då han lekte sig fri och sedan drog till på skott med yttersidan av foten. Bollen flög precis utanför.

”Lämnar mig fri”

20 minuter senare skulle ledningsmålet komma. Marcus Sandberg i IFK-målet tvingades till att boxa bort bollen efter ett Halmstadsanfall. Han boxade den rakt i famnen på Halmstads Mikael Rosén som helt fri kunde sätta sitt första mål för säsongen.

– De lämnar mig ganska fri. Det är en liten bjudning men ändå ett okej mål, säger Rosén till Canal Plus i halvtid.

Rättvis seger

Under den andra halvleken hostade IFK Göteborg upp sig men Halmstad skapade den farligaste målchansen och matchen kunde ha punkterats i den 87:e minuten då Marcus Olsson fick fram bollen till Emir Kujovic som missade.

Men 1–0 stod sig de sista minuterna och Halmstad klättrade förbi IFK i tabellen.

– Vi var värda ett mål i andra halvlek, tyckte IFK-tränaren Jonas Olsson.

– Fantastiskt skönt. En revansch för mig själv och för oss själva. Det är en rättvis seger, vi skapar lite mer chanser, tyckte Halmstadsmålvakten Robin Malmqvist i Canal Plus.