Publicerad 2014-03-01

Bayerns 48:e raka match utan nederlag

Robben slog till med tre mål i 5-1-segern mot Schalke.

Ångloket tuffar vidare.

Bayern München körde över Schalke med 5-1 – klubbens 48:e raka match utan förlust.

Bayern Munchen vann ligan, inhemska cupen och Champions League i fjol. Då var det många som undrade vad Pep Guardiola skulle kunna göra bättre med det laget.

Det går dock inte direkt klaga på säsongens maskineri.

Bayern körde över Schalke med 5-1 efter bland annat tre mål av holländaren Arjen Robben.

Fyra mål på mindre än en halvtimme

David Alaba öppnade målskyttet i den tredje minuten och Robben utökade efter en kvart. Sedan tryckte Mario Mandzukic in 3-0 i den 24:e minuten och fyra minuter efteråt gjorde Robben 4-0.

Efter en dryg timme gjorde Rafinha självmål. Robben fick sista ordet i matchen när han dunkade in 5-1 från straffpunkten.

Det var Bayerns 15:e raka vinst och laget har inte förlorat på 48 raka ligamatcher.