Dagens namn: Henrietta, Henrika

Djurgårdens kollaps när stjärnorna debuterade

Uppdaterad 2024-08-20 09.36 | Publicerad 2024-08-19 21.01

Två offensiva stjärnor med gott om landslagsrutin debuterade för Djurgården.

Men blåränderna kollapsade totalt i andra halvlek och tappade tvåmålsledningen till förlust.

– Vi ger bort matchen, säger Pauline Hammarlund i Viaplays sändning.

Stjärnvärvningarna Pauline Hammarlund och Mimmi Larsson tog direkt plats i startelvan. Då rasade Djurgården ihop hemma mot bottenlaget Brommapojkarna.

Hammarlund var delaktig i båda målen när Djurgården gick upp i en 2–0-ledning i första halvlek. Då talade det mesta för en hemmaseger.

Men andra halvlek blev ett fullständigt ras. Djurgårdsikonen, den tidigare hockeyspelaren Jimmie Ölvestads dotter stod för ett riktigt drömmål för BP.

18-åriga Tuva Ölvestad tog emot ett inkast och vände bort två motståndare. Hon avancerade och några meter utanför straffområdet dunkade hon iväg ett kanonskott som borrade in sig upp mot det första krysset.

– Bra träff. Skönt att kunna sätta den. Vi har tränat på gräs två dagar i rad och vet att det är svårt att placera skotten, så jag försökte bara ta i, säger Ölvestad om målet.

Tidigare djurgårdare avgjorde

I 78:e minuter kom också kvitteringen. Men BP var inte klara där. Den tidigare Djurgårdsspelaren Sara Olai kunde slå in 2–3 efter att Ölvestad spelat fram och vändningen var ett faktum.

– Jag tycker vi ger bort matchen. Vi slarvar och blir straffade, säger Pauline Hammarlund i Viaplays sändning.

Det är första gången sedan sjunde omgången i maj som BP tar tre poäng i Damallsvenskan.

– Jag tror man såg i slutet hur vi firar. Det kändes sjukt skönt, framför allt att kunna vända, säger Ölvestad.

Viktiga poäng för BP i bottenstriden där de nu är fem poäng före AIK på kvalplats. Djurgården ligger på sjätteplats i tabellen.