Spelade med nytt tryck på tröjorna

Hammarby har hittat på ett sätt att manifestera kärlek, gemenskap och respekt.

Och tjäna pengar till de väntande böterna.

Efter dagens kryss mot Gif Sundsvall säljer laget sina svettiga tröjor.

För att ha varit uträknade en hel sommar är det anmärkningsvärt hur god chans Hammarby ändå har haft på den allsvenska kvalplatsen. En seger i kvällens möte med Sundsvall på kvalplats hade gett sex poängs lucka mellan dem med fyra omgångar kvar, och till den hypotetiska räkningen ska läggas att Giffarna möter serieledarna Falkenberg nästa runda.

Seger krävdes

Men då hade alltså hemmaseger krävts. Så blev det inte.

Sundsvalls forwardstank Johan Eklund nickade in 0–1 på en frispark från Simon Helg efter en halvtimme. Hammarby hjälptes tillbaka in i matchen stax före paus av att mittbacken Marcus Danielsson fällde Erik Sundin och frilägesutvisades.

I andra halvlek kvitterade Nahir Besara på ett välavvägt skott från 20 meter nere i burens bortre nätmaskor, men resterande halvtimmes spel i numerärt överläge renderade inte mer för Hammarby än ett ribbskott och en boll som nickades bort på mållinjen.

1–1 var en seger för Gif Sundsvall, en förlust för Hammarby. Om någon bajensupporter ändå vill minnas kvällen finns en ovanlig möjlighet.

Säljer tröjorna

För som motvikt till supporterbråken och de kastade knallskotten mot Gais förra veckan spelade hemmalaget i tröjor prydda av orden "gemenskap, respekt, kärlek". Tröjorna ska nu säljas till högstbjudande för att dra in pengar till att betala de väntande böterna för Gaismatchen.

För dig som är sugen på exempelvis Nikolas Ledgerwoods använda tröja från 1–1 mot Gif Sundsvall 29 september öppnar auktionen snarast.