Slog 30 år gammalt rekord

Bayern München kunde på lördagen vinna derbyt mot Augsburg.

I och med segern är laget obesegrade i sina 37 senaste matcher i Bundesliga.

Bäst genom tiderna i Tyskland.

Det tyska storlaget Bayern München tog en riktig storslam förra säsongen när klubben vann Bundesliga, tyska cupen och Champions League.

Inför säsongen plockade klubben in Pep Guardiola som ny tränare och laget har fortsatt i samma stil som förra säsongen.

På lördagen var det derbydags när grannarna Augsburg – åtta mil nordväst om München  – kom på besök.

Bäst genom tiderna

Det var Bayern som tidigt tog tag i matchen och redan efter fyra minuter kunde backen Jerome Boateng vackert dunka in 1-0. Spelarens första mål för säsongen. Bayern gjorde ytterligare två mål och kunde vinna matchen med 3-0.

I och med segern är nu Bayern München obesegrade i sina 37 senaste matcher i Bundesliga. Något inget annat tyskt lag har mäktat med.

– Vi har arbetat hårt för att komma till den här punkten och om du tittar på Bundesligas historia, att gå så många matcher utan att förlora är något som inte riktigt händer, sa lagkaptenen Philipp Lahm inför matchen.

Det tidigare rekordet hade Hamburg som mellan 1982-1983 gick obesegrade i 36 raka matcher.

Dortmund åkte i veckan på en tung förlust mot Arsenal i Champions League. Den tråkiga veckan fortsatte på lördagen när laget förlorade mot Wolfsburg.

Det började bra för Dortmund som hade ledningen i halvtid genom mål från Marco Reus. I den andra halvleken kunde dock Wolfsburg kvittera och sedan ta ledningen genom Ivica Olić.

Ivica Olić spenderade tre säsonger i Bayern München innan flytten till Wolfsburg.

Kanske läge för Bayern att skicka ett tackkort till Olić då Bayern nu har fyra poäng ner till Dortmund.