Depp i Dortmund-lägret.

Tio poäng upp till Bayern München.

Med andra ord ser det tungt ut för Borussia Dortmund.

Bayer Leverkusen vann borta med 1-0.

Dortmund slarvade i passningspelet på egen planhalva och Heung-Min Son fick en gratischans. Han rundade Roman Weidenfeller och rullade in 1-0 efter knappt 20 minuter.

Hemmalaget jagade sedan febrilt en kvittering och fick extra hjälp när Emir Spahic blev utvisad i den 80:e minuten. Han gick till attack mot en Dortmund-spelare efter en tackling.

Tio poäng efter Bayern

Hemmalaget öste på för en kvittering, men Leverkusen lyckades hålla undan - trots att Marco Reus fick flera chanser för Dortmund. Sokratis Papastathopoulos blev utvisad i slutminuterna efter två gula kort.

Dortmund åkte även på två skador.

Nuri Sahin och Sven Bender fick besöka sjukhus efteråt, och enligt Soccerway är det stor sannolikhet att båda missar mötet med Marseille i Champions League nästa vecka.

”Ingen enkel situation”

– I dag är det lördag och även om mirakel sker, har det inte hänt för oss på senare tid. Det är ingen enkel situation för oss, säger tränaren Jürgen Klopp.

Efter segern har Leverkusen 37 poäng, fyra färre än Bayern München. Dortmund är trea i ligan på 31 poäng.