City hakar på toppen

Publicerad 2013-12-04

Yaya Touré tvåmålsskytt mot West Bromwich

Manchester City hakar på toppen i Premier League.

Yaya Touré blev tvåmålsskytt när City bortabesegrade Jonas Olssons West Bromwich med 3-2.

Fast i frysboxen. Joe Hart befann sig återigen på bänken när Manchester City vann mot WBA.

Svenske landslagsbacken hade en tuff kväll på The Hawthorns och fick se sitt WBA bli besegrat mot formstarka Manchester City.

City, med lagkaptenen Vincent Kompany tillbaka efter skada, fick en drömstart när Sergio Agüero dunkade in 1-0 redan efter nio minuter, hans elfte mål i Premier League den här säsongen.

Yaya Touré utökade sedan ledningen innan halvtimmen var spelad och i andra halvlek, från straffpunkten, rullade ivorianen in 3-0 säkert efter att Aleksandar Kolarov rivits ner.

Hart på bänken – igen

Tourés 3-0-mål i 74:e minuten satte punkt för tillställningen för topplaget, även om WBA reducerade två gånger om.

Victor Anichebes 2-3-reducering kom på tilläggstid i andra halvlek men målet hann aldrig rubba titelutmanarna, som därmed putsade till sitt usla facit utanför Etihad Stadium.

Det var Citys blott andra seger på bortaplan den här säsongen – och femte matchen i rad som målvaktsstjärnan Joe Hart var placerad på avbytarbänken.

City är fortsatt trea i tabellen med sina 28 poäng, sex poäng bakom serieledande Arsenal som vann mot 2-0 mot Hull på onsdagskvällen.