Illa ute mot krislaget – Barça vann knappt

Publicerad 2013-08-25

Upp i serieledning utan skadade Lionel Messi

Det var inte samma uppvisning som i premiären mot Levante.

Ett Barcelona utan skadade Lionel Messi vann med nöd och näppe mot krisdrabbade Málaga.

Vänsterbacken Adriano skruvade in matchens enda mål.

I fjol var Málaga ett av Europas stora överraskningslag och ett mål ifrån att slå ut Borussia Dortmund i Champions League-kvartsfinalen.

Nu – utan stjärnor som Isco, Joaquin och tränaren Manuel Pellegrini – ser läget desto mörkare ut. Förlust i premiären mot Valencia förra helgen, och nytt nederlag mot Barcelona i dag.

De regerande mästarna fick klara sig utan superstjärnan Lionel Messi som utgick skadad i supercupfinalen mot Atlético Madrid i onsdags. I stället klev Adriano fram och avgjorde med matchens enda mål.

Neymar nära spräcka nollan

Det var precis innan pausvilan som vänsterbacken tog emot en passning av Alexis Sanchez och skruvade in bollen perfekt vid bortre stolpen. Målvakten Willy Caballero sträckte på samtliga 186 centimeter men nådde ändå inte fram.

Brassen Neymar byttes in i den 63:e minuten och satte nästan sitt första La Liga-mål på en frispark. Annars var det faktiskt Málaga som kom närmast med ett stolpskott från anfallaren Fabrice Olinga fem minuter senare samt två jättelägen i slutminuten.

Barcelona leder nu serien i kraft av målskillnad efter sin sanslösa uppvisning i premiären mot Levante (7–0).