Dennerby ändrade om i laget – då vann Hammarby

Supporterfavoriten låg bakom kvällens seger mot Värnamo.

– Han bidrar med mycket energi, säger tränaren Thomas Dennerby till Sportbladet.

Fiasko senast mot Ljungskile. Då ändrade Thomas Denneby om rejält i startelvan. Luke Rodgers, Max von Schleebrügge, Christoffer Carlsson, Michael Timisela och Nik Ledgerwood ställdes vid sidan. I stället flyttades Kennedy Bakircioglü upp på topp och tidigare petade spelare som Mikael Rynell, Robin Tranberg och Christophe Lallet chansen fick från start.

Lallet tog chansen från start

Den senare visade upp ett frejdigt spel på vänsterkanten och bidrog med den fart och "direktare" typ av anfallsspel, som ofta saknats i Hammarby. Knappt tjugo minuter in i matchen skyfflade Daniel Theorin in ett överlångt inlägg mot den bortre stolpen. Bollen såg ut att flyga långt över kortlinjen, men från ingenstans dök en energifylld Lallet upp och nickade in ledningen.

– Han var jätteduktig och sprider energi. Det tycker jag att alla spelare som kom in gjorde, säger tränare Thomas Dennerby.

2-0 kom en kvart senare. Erik Sundin, matchens store målsumpare, kom fri och lobbade ljuvligt in bollen.

Hammarby distanserar sig från botten

Vinsten borde ha varit större men Hammarbyspelarna, med Sundin i spetsen, kostade på sig att missa en handfull solklara lägen.

– Vi borde nog ha avgjort matchen lite tidigare, säger Dennerby.

Den andra halvleken spelade stockholmarna av utan att förta sig. Segern mot bottenlaget Värnamo var viktig, en förlust hade inneburit att klubben hamnat farligt nära nedre skiktet i Superettan.

– Det var oerhört viktigt för oss att komma tillbaka från matchen mot Ljungskile och spela ett frejdigt anfallsspel, säger Hammarbys tränare.

Hammarby går därmed förbi två konkurrenter och parkerar nu på en sjätteplats i serien.