Vackert mål av Olof Mellberg

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-21

Juventus krossade Roma på Olympiastadion

Juventus fortsätter att pressa Inter i jakten på Scudetton.

I kväll krossades Roma med 4–1 på bortaplan – efter att Olof Mellberg nickat in ett vackert mål.

Juventus, med Olof Mellberg från start i mittförsvaret, inledde målskyttet i den 34:e minuten. Sebastian Giovinco spelade fram Vincenzo Iaquinta som vände bort Simone Loria och placerade in bollen bakom Doni.

Men strax efter pausvilan replikerade Loria då han skarvade in en hörna i nät.

Vincenzo Iaquinta och Juventus skulle dock få sista ordet på Olympiastadion i Rom.

Nick av Mellberg

I 55:e minuten försökte Romas försvarare John Arne Riise nicka undan ett inlägg, men det blev i stället en perfekt skarv till Iaquinta som enkelt nickade in 2–1.

Sedan var det dags för Olof Mellberg att sätta sitt andra mål i den svartvita tröjan.

På en hörna i den 68:e minuten nådde svensken högst i luften och placerade vackert in bollen i bortre hörnet.

Veteranen Pavel Nedved, nyligen inbytt, avslutade sedan uppvisningen med att sätta 4–1 på med ett läckert volleyskott utanför straffområdet.

Juve är nu fyra poäng bakom ledande Inter. Men Zlatan och kompani tar på söndagen emot jumbon Reggina på Giuseppe Meazza och lär se till att differensen åter är sju poäng.