Här får Vermaelen Arsenal på fötter

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-19

Nye mittbacken satte två mål i 4–0-segern mot Wigan

Förluster mot Manchester City och Manchester United. Då satte nye belgiske mittbacken från Ajax, 23-årige Thomas Vermaelen, två mål i 4–0-segern mot Wigan. Och fick upp Arsenal på fötter igen.

– Vi kunde ha gjort ännu fler mål, säger Arsenals manager Arséne Wenger.

Först vann Manchester United med 2–1 mot Arsenal. Sedan kom nästa smäll när Manchester City knep tre poäng mot Gunners i och med sin 4–2-seger. Därför kom lördagens 4–0-vinst mot Wigan hemma på Emirates Stadium i ett välbehövligt läge för Arséne Wenger och hans mannar.

Nye Vermaelen stor matchhjälte

Och det var nyförvärvet Thomas Vermaelen som blev stor matchhjälte för Arsenal. Efter 25 minuter nickade han in matchens första mål. Och det skulle komma mer. I den 49:e minuten pangade han in 2–0 med ett fint skott utanför straffområdet. Emmanuel Eboué hann göra 3–0 tio minuter senare innan han byttes ut mot Tomas Rosicky, tjecken som tidigare haft enormt stora skadebekymmer, som fick spela sista kvarten.

Stormatcher under söndagen

I matchens 90:e minut skarvade Cesc Fábregas in 4–0. Och Arsenals storvinst var ett faktum.

– Vi hade många chanser och alla kämpade för varandra. Vi tror verkligen på det sätt vi vill spela, säger Arséne Wenger enligt AP.

I morgon söndag väntar Londonderby mellan Chelsea och Tottenham samt det irriterade Manchester-derbyt mellan United och City i glödheta Premier League.