Men det var den enda likheten mellan Real Madrid och Sevilla i dag.

Real fullständigt körde över gästerna med 5–0 under de första 45 minuterna.

Han har lite medvind nu, Cristiano Ronaldo.

I torsdags stod han uppe i Eiffeltornet och tog emot sin femte Ballon d’ Or. En utmärkelse som också verkar ha stärkt formen i ligafotbollen där portugisen haft det märkligt tungt i år, särskilt med målskyttet.

Men mot Sevilla gjorde han både sitt tredje och fjärde ligamål inom loppet av åtta minuter i första halvlek. Först ett välplacerat avslut i friläge och sedan en straff som smet under Sergio Rico i Sevilla-målet.

”Första ligamålet”

Då var klockan upp på 31 minuter. Innan Ronaldos dubbel hade Nacho öppnat målskyttet redan i tredje minuten och efteråt fortsatte målen att trilla in.

Toni Kroos drev upp bollen, väggspelade med Lucas Vasquez till 4–0 och sedan avslutade unge Achraf Hakimi halvleken med att sätta 5–0 ur vänsterläge, 19-åringens första ligamål.

Publiken på Santiago Bernabeu kunde inte annat än att ställa sig upp och applådera av sitt lag i paus.

– 5–0, herregud, det är klart de ska ha stående ovationer då, säger Martin Åslund i Kanal 6.

Några fler mål bjöds det inte på i andra halvlek utan Real vann matchen med 5–0. Därmed är man uppe på 31 poäng på en tredje plats, fem bakom Barcelona som har en match mindre spelad.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se