Först gav Paulo Dybala Juventus segern på stopptid i bortamötet med Lazio.
Sedan såg en annan huvudstadsklubb till att jämna ut toppstriden i Serie A än mer – Roma krossade Napoli borta på San Paolo.
– Vi är inte så dåliga som folk tror, säger tvåmålsskytten Edin Dzeko efter 4–2-vinsten.

Med en match mindre spelad har Juventus fått se Napoli tillfälligt dra ifrån i toppen av Serie A.

Under lördagen ställdes Turin-klubben mot Lazio borta i Rom och segern satt minst sagt långt inne. Först i den 93:e minuten spräckte Paulo Dybala nollan och såg till att man fortsatt är bra med i tabellen.

Lite senare på kvällen fick Juve dessutom hjälp från ett annat Rom-lag, nämligen Roma. Det som såg ut att bli en tuff bortamatch i Neapel förvandlades till en häpnadsväckande kross.

– Vi gjorde en fantastisk insats mot det lag i Italien som spelar den bästa fotbollen, säger Edin Dzeko till Mediaset Premium.

– Jag försöker att inte titta bakåt, men vi är inte så dåliga som folk tror. Vissa trodde att vi skulle förlora med 5–0 ikväll.

Kvitterade efter en minut

Det började med att Lorenzo Insigne var på hugget inne i straffområdet och gav hemmalaget ledningen. Bara minuten senare kvitterade Roma genom Cengiz Under vars avslut styrdes in bakom Pepe Reina i Napoli-målet.

Därefter klev Edin Dzeko fram. I den 26:e minuten fullbordade han först bortalagets vändning, innan han med kvarten kvar även utökade ledningen till 3–1 med en kanon.

Ett fåtal minuter senare fortsatte mardrömmen för Napoli. Diego Perotti lurade i straffområdet och tryckte in en olycklig rensning till 4–1.

Dries Mertens fick in ett tröstmål på stopptid men förlusten var ett faktum. Roma-seger innebär att Napoli nu bara är en poäng före Juve, med en match mer spelad. Roma klev i sin tur om lokalrivalen Lazio till en tredje plats i tabellen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se