Aaron Ramseys drömmål räckte inte

Publicerad 2014-12-09

Niva: ”Saknar nästan motstycke i historien”

En assist, ett ”vanligt mål” och ett av årets vackraste Champions League-mål.

Men Aaron Ramseys show i första halvlek räckte inte för att sno åt sig gruppsegern från Dortmund.

Det krävdes seger för Arsenal och tappade poäng för Dortmund för att Arsenal skulle bärga segern i grupp D. Och Arsenal vilade inte på hanen borta mot Galatasaray.

Efter bara tre minuter hittade Aaron Ramsey Lukas Podolski med en genomskärare och tysken bombade upp 1-0 ur snäv vinkel.

2-0 gjorde  på en snabb omställning där han kyligt placerade in bollen intill höger stolpe.

”En missil”

Men det var 3-0 som alla kommer minnas från den fotbollskvällen. En hörna studsade ut till Ramsey som inte tvekade att trycka till bollen på halvvolley från 30 meter. Projektilen steg hela vägen upp i bortre krysset och kommer utan tvekan konkurrera om titeln årets mål i Champions League.

– Den där missilen saknar nästan motstycke i Champions League-historien, säger Erik Niva.

Det räckte tyckte Arsene Wenger som bytte ut Walesaren i halvtid.

Matchen slutade 4-1 efter ytterligare ett mål av Lukas Podolski och ett tröstmål av Wesley Sneijder.

Vann på inbördes målskillnad

Men det räckte inte för gruppseger. För trots att Borussia Dortmund släppte in 1-1-kvitteringen hemma mot Anderlecht i 84:e minuten så räcker det krysset för att vinna gruppen på bättre inbördes målskillnad än Arsenal.

– Definierande för den här gruppen blev när Arsenal sjabblade bort 3-0 till 3-3 mot Anderlecht. Det är det som skiljer nu, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat.