Dagens namn: Sibylla

Norrköping bäst i derbyt

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-09-18

”Peking” har häng på kvalplatsen

IFK Norrköpings hopp om en kvalplats till fotbollsallsvenskan har växt sig lite starkare. I måndagskvällens östgötaderby mot Åtvidaberg vann Norrköping med 4–1 hemma på Idrottsparken.

Om matchen inte var punkterad förr så blev den det i den 43:e minuten när Haris Laitinen drog till på halvvolley. Träffen var inte mer än hygglig, men den förre Hammarbytalangen fick se 3–0-målet slinka in mellan benen på Åtvidabergs Henrik Gustavsson efter en rejäl målvaktstavla. Laitinen fick sedan se större delen av andra halvlek från läktaren efter att ha dragit på sig sitt andra gula kort i den 64:e minuten.

Segern innebär att IFK Norrköping närmade sig Örebro, som ligger trea i tabellen och på kvalplats. Örebro hade chans att rejält närma sig Brommapojkarna ovanför strecket, men fick bara 0–0 borta mot Väsby.

Serieledande Trelleborg har 54 poäng och en match mindre spelad. Tvåan Brommapojkarna har 50 poäng, Örebro 47 och Norrköping 44. Tabellfemman Landskrona tappade en poäng på tilläggstid hemma mot Mjällby. Målskytt i slutminuterna var exallsvenske Simon Sjöfors, som gav Mjällby en 3–2-seger och viktiga poäng i den nedre streckstriden.