Dagens namn: Stella, Estelle

Danmarks attack mot Marika

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-12

Kinas förbundskapten anklagas för avlysning

Danmarks lagledning gick till attack mot Kinas förbundskapten Marika Domanski-Lyfors efter förlusten.

Anledningen: Danmark hävdar att Kina buggat och smygfilmat deras taktikgenomgång.

Kina vann VM-premiären mot Danmark med 3–2 efter ett sent mål.

Men glädjescenerna uteblev. När lagen skulle tacka varandra för god match gick Danmarks assisterande förbundskapten fram och skällde ut Marika Domanski-Lyfors och assistenten Pia Sundhage efter noter. Pia pekade mot tinningen och gick därifrån.

Enligt TV4 startade irritationen efter Danmarks 2–2-mål. Förbundskaptenen Kenneth Heiner-Möller löpte från sitt område vid avbytarbåset och saluterade målet hånfullt. Han attackerades då, enligt TV4, med flaskor från uppretade hemmasupportrar.

Heiner-Möller lämnade planen direkt efter matchen, men hans assistenter gav sig in i ett ordkrig med Lyfors och Sundhage.

Inför presskonferensen efter matchen sa Heiner-Möller till TV4:s expertkommentator Pontus Kåmark att Danmark har bevis för att Kina bland annat buggat den danska taktikgenomgången och dessutom smygfilmat stängda träningar.

Enligt TV4 beskyller Kenneth Heiner-Möller Kina för grovt fusk – och säger att Danmark ska vända sig till Fifa.

Drömmål x 2

Matchen då? Kina vann med 3–2 efter två drömmål.

Ji Lie gav Kina ledningen med 1–0 efter en halvtimme. Frisparken var mäktig och borrade sig snyggt i mål – otagbart för den danska målvakten.

Fem minuter var det dags igen. Yan Bi måttade ett skott som touchade på en dank back och seglade in i mål.

Danmark gav dock inte upp och reducerade och kvitterade via två nickmål.

2–2-målet föll i 87:e minuten och många trodde på kryss. Men bara minuten senare avgjorde Xiaolin Song med ett nytt drömskott som gick ribba in.