Tung bortaseger med bara tio man

Publicerad 2012-08-27

Syrianska tog tre ytterst viktiga poäng, när laget bortabesegrade Mjällby AIF med 2-0 (1-0) på Strandvallen i måndagens allsvenska möte.

Özgur Yasar och Alexander Michel gjorde målen.

Syrianska fick en drömstart på matchen. Admir Aganovic kom loss på högerkanten och på hans inspel skarvade Özgur Yasar in bollen bakom Mattias Asper i Mjällbymålet.

Mjällby hade stort bollinnehav, men skapade inte mycket.

Strax före paus blev Syrianskas målvakt Dwayne Miller utvisad sedan domaren ansett att han tagit bollen med handen utanför straffområdet.

Ett mycket omdiskuterat domslut.

Utvisningen innebar att Mjällbydominansen blev än större efter paus.\~ Med en spelare mindre backade Syrianska hem och försvarade sin ledning.

Mjällbys övertag resulterade inte i många målchanser. Den bästa hade inhoppande Pär Ericsson, men han skarvade bollen utanför Syrianskas mål.

I stället kunde Michel på övertid definitivt avgöra matchen, när han från halva plan kunde rulla in bollen i tomt Mjällbymål. Asper var på utflykt i Syrianskas straffområde för att försöka kvittera.

Det rättvisa i segern kan ifrågasättas, men Syrianska spelade smart och försvarade sig bra. Sharbel Touma hade dessutom ett ribbskott på en kontring i andra halvlek.