Mästarnas misär

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-04

Arsenal imponerade – slog ut Milan

Mästarna Milan är utslagna.

Ett urstarkt Arsenal vann med 2-0 på San Siro och är klart för kvartsfinal i Champions League.

0-0-matchen på Emirates Stadium i London för två veckor sedan såg ut att få sällskap av ännu en på San Siro.

Men när 80 000 på läktarna satt och väntade på förlängning exploderade Arsenal och trollgubben Cesc Fabregas.

Inget märkvärdigt skott

Med sex minuter kvar att spela fick spanjoren vandra in centralt i mitten på Milans planhalva. Fabregas drog till från 25 meter – och såg närmast förvånad ut när den smet in till höger om Milan-målvakten Kalac.

Skottet såg inte speciellt märkvärdigt ut men var tillräckligt hårt och välplacerat för att Kalac inte hann dit.

På tilläggstid satte sedan Adebayor 2-0 för engelsmännen när Milan desperat jagade en kvittering.

Arsenals seger var imponerande och allt annat än orättvis. London-laget dominerade under långa stunder matchen och ägde mycket boll.

Pato slarvade bort bästa läget

I första halvlek hade Fabregas ett avslut i ribban och Adebayor var hela tiden sylvass kring straffområdet.

Även Milan trillade bra boll emellanåt men skärpan saknades när lägena dök upp.

40 år unge Maldini var på vippen att nicka in ett ledningsmål i första halvlek och fjunisen Pato fick ett kanonläge, helt ren i straffområdet, men fick bara på någon form av halvvolley-lobb – plockpotatis för Almunia.

Rutinerade mästarna Milan är utslaget – unga, hungriga Arsenal klart för kvartsfinal.