Dagens namn: Lennart, Leonard

Självmål banade väg för Real Madrid

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-30

Ett självmål gav Real Madrid hjälp på traven då Zenit S:t Petersburg besegrades med 2–1 i Champions league-fotbollen på tisdagen.

Med två raka segrar har det spanska storlaget fått en drömstart i turneringen.

Uefacup-mästarna Zenit åkte på en hemmaförlust mot Real Madrid.

Redan efter fyra minuter var olyckan framme för Zenit i lagets första hemmamatch i Champions league. Den slovakiske mittbacken Tomas Hubocan råkade stöta Rafael van der Vaarts inspel i eget mål.

Med målet i ryggen fortsatte Real Madrid att trycka på mot Zenits mål. Men Zenit satsade också framåt och kvitterade genom portugisen Danny i 25:e minuten.

Efter drygt en halvtimme hittade måltjuven Ruud van Nistelrooy med vänsterfoten vinkeln förbi Vjatjeslav Malafejevs fingrar fram till 2–1. Det blev segermålet.

Zenit skapade ett kompakt tryck och radade upp chanser i andra halvlek. Real Madrid hade flera fina kontringsmöjligheter. Men det blev inga fler mål. Närmast var Zenits superstjärna Andrej Arsjavin då han prickade stolpen i 79:e minuten.

Real Madrid har full pott, sex poäng, i grupp H, medan debutanten Zenit S:t Petersburg ännu inte har tagit någon poäng.