Här bryter han benet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-10

Real Sociedads anfallare Inigo Diaz de Cerio borta i ett halvår

Här är den otäcka skadan som skakar spansk fotboll.

Real Sociedads anfallare Inigo Diaz de Cerio, 24, bröt benet och blir borta i ett halvår.

– Jag kan fortfarande höra hur benet går av, säger Zigor Goikuria som kapade honom.

Inigo Diaz de Cerio.

Lördagens heta baskiska derby mellan Real Sociedad och Eibar i spanska andradivisionen var 63 minuter gammal när oturen var framme för hemmalagets Inigo Diaz de Cerio, som gjort fyra mål på tio matcher den här säsongen.

Anfallaren var på väg att rinna igenom på en genomskärare, gästernas målvakt Zigor Goikuria gjorde en utrusning för att sparka bort bollen – men i stället för bollen träffade han Inigo Diaz de Cerio rakt över höger smalben.

Inte ens frispark

När Inigo Diaz de Cerio landade efter att ha gjort en kullerbytta i luften kunde han konstatera att benet bara hängde och dinglade.

Bilderna var fruktansvärda och Inigo Diaz de Cerio skrek ut sin smärta. Under måndagen opererades han och nu förväntas han bli borta i sex månader.

Domaren González González valde att inte ens blåsa frispark, vilket fick det redan heta derbyt att urarta fullständigt.

Real Sociedads Carlos Martínez lyckades med konststycket att snacka sig till ett gult kort – från bänken.

Har inte vågat se bilderna

Och med mindre än en minut kvar av tilläggstiden, vid ställningen 0–0, valde domaren att bryta matchen då en inkastad glasflaska missade honom och i stället träffade hemmalagets tränare Juanma Lillo i pannan.

Målvakten Zigor Goikuria är fortfarande förkrossad över den skada han åsamkat Inigo Diaz de Cerio.

– Jag kan fortfarande höra hur benet går av, säger Zigor Goikuria som ännu inte vågat se de otäcka bilderna från olyckan.

– Jag försökte spela på bollen, men hade oturen att träffa hans ben. När jag hörde vad som hänt tappade jag kontakten med tid och rum.

Zigor Goikuria har kontaktat Inigo Diaz de Cerio som accepterat ursäkten.