Men sedan kunde Zlatan och hans lagkamrater se Roma förlora det prestigefyllda derbyt mot Lazio – på stopptid.

Med nio omgångar kvar är nu differensen sju poäng.

Zlatan Ibrahimovics Inter tappade i kväll två till synes tunga poäng i kampen om ligatiteln.

Genoa kvitterade när bara fyra minuter återstod.

Zlatan Ibrahimovic spelade från start och kunde efter bara tolv minuter spela fram anfallskollegan David Suazo som satte 1–0 för Inter i bortamatchen mot Genoa. Vägen mot tre nya poäng såg spikrak ut för de regerande italienska mästarna.

Men den blev snabbt krokig strax före paus när Pélé drog på sig sitt andra gula kort och visades ut. Med en man mindre orkade inte Inter hålla undan och i 86:e minuten pressade mittenlaget Genoa in kvitteringen genom Marco Borriello.

Behrami avgjorde på stopptid

Men bara någon timme senare avslutades det heta Romderbyt mellan Lazio och Roma – och för Zlatans del kunde det knappast ha slutat bättre.

Efter att Rodrigo Taddei gett Roma ledningen efter 31 minuter vände Lazio till 2–1 genom kontringsmål av Goran Pandev och straffmål av Tommaso Rocchi. Roma fick dock nytt hopp när Simone Perrotta kvitterade bara fyra minuter senare.

Men det släcktes fullständigt på stopptid. I den andra övertidsminuten höll sig Valon Behrami framme och tryckte in segermålet för Lazio.