Riskerar avstängning efter ’huvudstampet’

Publicerad 2012-12-17

”Alla medspelare sa att det var med flit”

PARIS. Zlatan Ibrahimovic serverade Blaise Matuidi med bollen som gav segern mot Lyon.

Men dagen därpå är det för stämplingen i huvudet på motståndaren Dejan Lovren som det skrivs om Ibrahimovic i franska tidningar.

”Avsiktlig eller ej riskerar Zlatan en ny rejäl avstängning om disciplinnämnden går på Lyons linje” skriver Le Parisien.

Precis innan paus på Parc des princes slog Zlatan Ibrahimovic ett inlägg till Blaise Matuidi som fransmannen nickade in till 1–0 i seriefinalen mot Lyon.

Resultatet stod sig matchen ut, men dagen efter är det en annan situation med Ibrahimovic som Frankrike pratar om.

”Han massakrerars – och matchen avgörs”

Tidigare i första halvlek hade Zlatan i en närkamp landat med ena foten i ansiktet på motståndaren Dejan Lovren som låg ner på marken.

– Jag vet inte exakt vad som hände, men alla mina medspelare sa att det var med flit. Han kom och tittade till mig efteråt och jag accepterade hans ursäkter, men det som hände hade redan hänt och nu måste disciplinkommittén göra sitt jobb, säger Lovren själv till Le Parisien.

Lyons president Jean-Michel Aulas sa efter matchen att han upplevde händelsen som ”avsiktlig” från Ibrahimovics håll.

– Ja, det ser man på bilderna efteråt. Han massakreras och det kan vara här matchen avgörs. Domaren måste titta på bilderna igen och sen får disciplinkommittén ta ett beslut om det rör sig om avsiktigt farligt spel, sa Aulas efter matchen.

”PSG får tacka domaren”

Ibrahimovic själv lämnade Parc des princes utan att ge sig version av händelsen, och i dag ger franska händelser en hel del utrymme.

”Avstängningen efter händelser med Saint-Etiennes målvakt Ruffier hade redan väckt en massa frågetecken...Det tog dessutom några minuter innan Ibra ursäktade sig inför Lovern” skriver l'Equipe med hänvisning till den närkamp för några veckor sedan då Ibrahimovic kom för nära Saint-Etiennes målvakt Stéphane Ruffier och satte en fot i hans mage, varpå Zlatan blev avstängd i två matcher.

”PSG får tacka domaren för att inte bedömde situationen med Ibrahimovic som avsiktlig skriver l'Equipe som precis som Le Parisien ger Zlatan sex av tio i betyg, där Le Parisien konstaterar att Zlatan Ibrahimovic var aktiv i lagets presspel och bland annat stod för en magisk passning till Pastore 13 minuter in i matchen.