Gjorde "en Sverige" – och avgjorde till 7-5

Upphämtning från 0-4 till 4-4 och avgörande till 7-5 efter förlängning.

Arsenal stod för årets svettigaste insats när de avancerade i Ligacupen efter en osannolik match mot bottenlaget Reading.

– Det inträffade ett mirakel, säger Arsenal-tränaren Arsène Wenger.

Arsenals manager Arsene Wenger möblerade om rejält i Arsenal inför Ligacupmatchen mot Reading men kom ändå med en namnkunnig startelva. Andrej Arsjavin, Theo Walcott, Johan Djourou och Marouane Chamakh fanns alla med i elvan som intet ont anande var på väg in i årets galnaste match.

”Är helt chockade”

Redan efter tolv minuter tog Reading, som efter nio omgångar i Premier League fortfarande inte vunnit, ledningen genom Jason Roberts. Tvåan kom efter 18 minuter när Laurent Koscielny satte bollen i egen kasse och efter 20 minuter avlossade Mikele Leigertwood ett skott som Arsenals målvakt Damian Martinez, enligt BBC, tappade in i eget mål.

”Arsenals spelare, ledare och fans är helt chockade. Kom ihåg att Reading aldrig har slagit Arsenal”, skrev BBC i sin rapportering från matchen.

Än hårdare var BBC i sina ord efter att Noel Hunt tillåtits att även sätta 4-0 för Reading.

”Det här är pinsamt för Arsenal. Deras försvar är helt slaget i spillror, skrev kanalen som även rapporterade att delar av Arsenals fans redan då lämnade arenan. De skulle få ångra det beslutet.

4-4 i 95:e minuten

Arsenal kom nämligen tillbaka och reste sig efter paus. Theo Walcott hade reducerat till 1-4 precis innan halvtid och i andra akten väckte Olivier Giroud hoppet på allvar med sitt mål till 2-4. I slutminuterna fick också Laurent Koscielny revansch med sitt 3-4-mål innan Theo Walcott fullborda upphämtningen genom att ta matchen till förlängning med 4-4-målet i den femte övertidsminuten.

Samma upphämtning som Sverige lyckades med borta mot Tyskland i den klassiska Berlin-matchen. Men, tillskillnad från i VM-kvalmatchen, väntade nu förlängning.

Där trodde nog Chamakh att han avgjort genom sitt 5-4-mål men Reading kom tillbaka genom Pavel Pogrebnyak som kvitterade efter 116 minuter. I sista minuten av förlängningen avgjorde dock Walcott, och säkrade ett hattrick, med sitt 6-5-mål innan Chamakh även slog in 7-5.

– Vi visade alla vad vi kan göra. Vi gav aldrig upp. Vi visade stor karaktär och förhoppningsvis kan vi ta med oss det här till Premier League också, säger Walcott till BBC.

Tränaren Arsène Wenger kallade vändningen för ett ”mirakel”.

– Man ser alltid nya saker i den här sporten. Därför är den aldrig tråkig. Vi skapade chans efter chans vid 4-2, men vi behövde två mål i 89:e minuten. Det inträffade ett mirakel, säger han till Sky Sports.