Publicerad 2013-04-25

”Sämsta halvlek jag har sett på många år”

FALKENBERG. Falkenberg tog fjärde raka segern.

Och Hammarby åkte på sin första förlust efter en medioker insats.

”Det var nog den sämsta halvlek jag sett Hammarby prestera på många år!” skriver förre tennisstjärnan Jonas Björkman på Twitter.

Tabellettan Falkenberg fick en drömstart mot topptippade Bajen. Victor Sköld fick på ett hyggligt skott i den elfte minuten och målvakten Johannes Hopf släppte returen rakt på Stefan Rodevåg, som enkelt kunde stöta in 1-0.

Hammarby hade förtvivlat svårt att skapa några heta målchanser. I paus beordrade tränaren Gregg Berhalter ett dubbelbyte. Ut med Nahir Besara och Billy Schuler, och in med Christope Lallet och Sinan Ayranci. Och i 66:e minuten kom Sebastian Castro-Tello in i stället för Erik Sundin.

Det hjälpte inte.

Björkman rasande

Jonas Björkman, fanatisk Bajensupporter, var allt annat än nöjd med stockholmarnas prestation och gav sin syn på de första 45 minuterna.

”Det var nog den sämsta halvlek jag sett Hammarby prestera på många år! Tre byten räcker inte långt för en förändring”, skriver den förre tennisstjärnan på Twitter.

Stockholmarna hade mycket boll på slutet och tryckte på hårt för en kvittering, men Falkenberg var kompakt bakåt och bjöd inte på något. Hemmalaget höll undan och tog sin fjärde raka seger i superettan. Hammarby står kvar på fem poäng efter fyra omgångar.

”Vinner inte en närkamp, uselt passningsspel o dålig kommunikation”, skriver Jonas Björkman efter förlusten.