Dagens namn: Tore, Tor

”Protestkyssen”

Publicerad 2011-10-01

Domaren i huvudroll när Napoli körde över Inter

Domaren Gianluca Rocchi stal huvudrollen när Napoli körde över Inter med 3-0 på bortaplan.

Rocchi bjöd gästerna på en straff, visade ut en Inter-spelare och fick en mycket närgången protest från Julio Cesar som tack.

– Domaren ville förstöra matchen, säger Inter-managern Claudio Ranieri som blev utvisad.

Det var bäddat för fotbollsfest i Milano när krislaget Inter gästades av Napoli. Men det blev inte Zanetti, Hamsik eller Lavezzi som fick huvudrollen. Istället handlade det mesta om domaren Gianluca Rocchi.

”Är inte straff”

Napolis Christian Maggio kom runt på högerkanten för Napoli efter 41 minuter och fick en knuff av Inters mittfältare Joel Obi utanför straffområdet. Maggio fortsatte ändå springa ett par meter innan han tappade balansen och föll innanför linjen.

Domaren Gianluca Rocchi dömde då straff och visade dessutom ut Obi efter två gula kort.

– Jag tycker synd om Obi. Varning är det inte och straff är det inte. Det är horribelt rakt igenom, säger experten Martin Åslund i TV4 Sport.

Marek Hamsik sköt straffen som räddades av Julio Cesar i Inters mål. Glädjen blev dock kortvarig för hemmalaget då Hugo Campagnaro var först på returen och slog in ledningsmålet.

Ranieri utvisad i halvtid

Under halvlekens sista minuter rann sedan känslorna över för Inters spelare. Javier Zanetti varnades först för protest och sedan väntade samma öde målvakten Cesar. 32-åringen lugnade sig dock inte efter det första gula utan riskerade ett till kort, och därmed rött, när han tryckte sitt ansikte mot domarens i ilska.

En väldigt närgången protest men Rocchi valde ändå att se mellan fingrarna och blåste istället av halvleken. Det blev inte mycket roligare för ett decimerat Inter i andra halvlek.

Tränaren Claudio Ranieri visades upp på läktaren i paus efter att även han fått nog av Rocchi och fick därifrån se ytterligare två baklängesmål. Christian Maggio löpte ifrån hela Inters försvar och satte 2-0 innan Marek Hamsik tryckte dit 3-0.

– Domaren ville förstöra matchen. Han gjorde alla fel han kunde, säger Ranieri till italiensk media.

Napoli går nu upp i ledning i den haltande tabellen där Inter, med sina fyra poäng på fem matcher, har sex poäng upp till ligaledaren.