”Världens bäste” gav
Barça 2–1-ledning

Lionel Messi kallas för världens bästa fotbollsspelare.

I kväll visade han varför.

Åtta minuter in i den andra halvleken av CL-finalen mot Manchester United dundrade han in 2–1 – och sedan stod han för ett fantastiskt vackert förarbete till det matchavgörande 3–1-målet.

Manchester United tycktes ha kontroll på situationen.

Det var en synvilla.

Lionel Messi såg sin chans att ta några extra kliv in i banan utanför engelsmännens straffområde – och klippte till.

United-målvakten Edwin van der Sar, som gjorde sin sista match i karriären, var inte beredd och stod på fel fot när den lille argentinaren plötsligt avfyrade stora kanonen.

2–1. Bara så där.

Gjorde förarbetet till 3–1

Messi har kritiserats för att inte vara de stora matchernas man – men i årets viktigaste match klev han fram.

Målet var hans tolfte i säsongens Champions League och därmed tangerade han den förre United-spelaren (!) Ruud van Nistelrooys rekord.

Att fullträffen var viktig för honom rådde det inget tvivel om. Jublet efter målet var sällsynt stort.

En dryg kvart senare var argentinaren inblandad i det som visade sig bli den definitivt avgörande baljan. Han hade då stor show på kanten och föranledde David Villas 3–1-mål.