Suarez hysteriska drömmål avgjorde

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-26

Knorrade in 2–1 till Uruguay mot Sydkorea

Regnet stod som spön i backen i den 80:e minuten när Uruguay blev tilldelade en hörna.

Hörnan som öppnade för Luis Suarez som gav Uruguay segern genom ett drömmål.

– En dröm som går i uppfyllelse. Det är en enorm lycka, säger segerskytten.

I Ajax har han spelat 33 matcher under säsongen och under de matcherna har han gjort 35 mål.

I åttondelsfinalen mot Sydkorea gjorde Luiz Suarez två innan han blev utbytt.

Vid 1–1 i den 80:e minuten fick Uruguay en hörna.

Lång hörna som till slut nådde fram till Suarez, som i matchens inledning gjorde 1–0.

Suarez drog till på skott och med en helt skruvad bollbana gick den in vid den bortre stolpen.

– Vilket avslut, konstaterar SVT-experten Tony Gustavsson.

Gjorde även 1–0

Det blev målet som avgjorde matchen som fick en offensiv inledning då Uruguay tog ledningen i den åttonde minuten genom Luiz Suarez, som stod helt fri att ta emot Diego Forláns inlägg.

1–0 stod sig halvleken ut, men i halvlekens sista minut kunde Uruguay ha utökat ledningen om de hade fått straff vid en handssituation.

I den andra halvleken började regnet falla och Sydkorea inledde med en tokoffensiv.

Inte sedan 1970

Välförtjänt satte Chung-Yong Lee 1–1 i den 68:e minuten, när han nickade in en andraboll efter en frispark.

Men sedan kom som sagt Suarez 2–1 som också avgjorde matchen.

– Som anfallsspelare vill man alltid avgöra. Att man gör det i en VM-åttondelsfinal är ännu bättre. Det är precis det här man drömmer om som ung, säger Suarez efter matchen.

Därmed är Uruguay i kvartsfinal, för första gången sedan 1970, där de möter vinnaren i matchen mellan Ghana och USA.