Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-07-03

Thomas Müller gav Tyskland drömstart

I mars kallades han för ”bollkalle” av Maradona.

I dag täppte Thomas Müller till truten på den argentiske förbundskaptenen.

20-åringen nickade in ledningsmålet redan efter tre minuter när Tyskland krossade Argentina med 4–0.

Publiken på Green Point Stadium hann knappt sätta sig innan det upphaussade mötet mellan Tyskland och Argentina hade fått sitt första mål.

Nicolas Otemendi orsakade en frispark på tyskarnas vänsterkant och Bastian Schweinsteigers frisparksinlägg nådde fram till Thomas Müller som nickade in 1–0. Den som missade markeringen var just Nicolas Otemendi.

Maradona zoomades in på bänken och såg bekymrad ut.

Nu vet Maradona...

På mindre än ett år har Thomas Müller gått från Bayern Münchens reserver till anfallsstjärna i VM. I samband med Müllers landslagsdebut mot just Argentina i mars kallade Maradona honom för bollkalle och gick från presskonferensen.

Förmodligen vet Maradona vem Thomas Müller är nu...

I 68:e minuten arbetade han fram bollen till Lukas Podolski som spelade in till Miroslav Klose som la in 2–0 i det övergivna målet. Bastian Schweinsteiger rann sedan igenom och serverade Arne Friedrich öppet mål, 3–0. Och Klose avrundade den tyska showen med att sätta 4–0 på Mesut Özils vackra lyftning.

Avstängd i semin

Müllers glädje grumlades dock en aning i den 35:e minuten. Tysken tog bollen med handen och fick ett gult kort, vilket innebär att han är avstängd i semifinalen. När han byttes ut i 83:e minuten fick han stående ovationer av den tyska publiken.