Venus James gjorde sitt första mål i allsvenskan för Djurgården/Älvsjö

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-05-16

Djurgården/Älvsjös amerikanska nyförvärv Venus James debuterade i går mot Mallbacken. Efter bara tio minuter på plan gjorde hon sitt första mål. Djurgården/Älvsjö vann med 2-0 (0-0) och gick upp i serieledning.

Djurgården/Älvsjö skapade få målchanser under första halvlek mot Mallbackens kloka försvarsspel. När mästarna skruvade upp tempot efter paus dröjde det bara sex minuter innan Sara Johansson nickade in 1-0. När Venus James kom in efter 64 minuter tog Victoria Svensson ett steg tillbaka i anfallet och det var hon som slog den målgivande djupledspassningen till James.

Hennes premiärmål i allsvenskan gick stolpe in i Mallbacken-målvakten Carola Söbergs bortre hörn.

- Djurgården/Älvsjö var det bättre laget, men vi har krupit närmare. I fjol förlorade vi den här matchen med 1-6, konstaterade Mallbackens tränare Krister Engström.