Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Örebros svit sprack i Boden

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-08-01

Förlust efter fyra raka segrar

Efter fyra raka segrar i superettan förlorade Örebro borta mot Boden, som gjorde matchens enda mål. Brommapojkarna avancerade från sjunde till fjärde plats efter seger hemma mot Västerås SK.

I den nionde omgången förlorade Örebro med 0–5 hemma mot AIK. Därefter spelade Örebro fyra raka oavgjorda matcher, följt av fyra segrar. Men de fina sviterna tog slut i Boden. Efter en mållös första halvlek gjorde Bodens Espen Minde 1–0 för hemmalaget efter 63 minuters spel. Boden har därmed fem poäng ner till Frölunda som finns under nedflyttningsstrecket.

Brommapojkarna vann hemma mot Västerås SK med 3–2 i omgångens mest målrika match. BP tog ledningen, Västerås vände innan paus, men Brommapojkarna lyckades via två mål i andra halvlek vända matchen på nytt. Joakim Runemo gjorde segermålet för hemmalaget som avancerade från sjunde till fjärde plats i tabellen, fyra poäng efter Öster som ligger på kvalplats.

Tabelljumbon Mjällby såg länge ut att vara på väg mot säsongens tionde förlust i Åtvidaberg. Underläge med 0–2 med bara tio minuter kvar att spela. Då klev Peter Hiir-Salakka in i handlingen och gjorde två Mjällby-mål på lika många minuter och räddade en poäng. Det var Hiir-Salakkas två första mål för säsongen.