Förenade Arabemiraten stod för en rejäl knall i det asiatiska VM-kvalet.

I dag fälldes Japan på bortaplan – dock inte helt okontroversiellt.

Hemmalaget blev utan poäng trots att man hade en boll klart över linjen.

Asiens sista kvalrunda till fotbolls-VM är i gång – och det började på sämsta tänkbara sätt för en av kontinentens största nationer.

Japan förlorade överraskande med 1–2 hemma mot Förenade Arabemiraten som är 75:a på Fifas världsrankning.

Hemma på Saitama Stadium fick Japan dock en smaktstart när Milans Keisuke Honda nickade in 1–0 i första halvlek.

Avgjorde med en "Panenka"

Men Förenade Arabemiratens stjärna Ahmed Khalil vände på matchen med två spektakulära mål. Förs drog han vackert in en frispark innan halvtid.

Och i andra halvlek tilldömdes bortalaget en straffspark varpå anfallaren stegade fram och iskallt lurade målvakten med en Panenka-straff.

Snuvades på poäng

Ett skakat Japan kom dock tillbaka och lyckades kvittera i den 77:e minuten.

Problemet? Domartrion såg inte att inhopparen Asano Takumas avslut passerade mållinjen innan målvakten Khalid Essa räddade bollen.

Trots massiv japansk press höll Förenade Arabemiraten undan och skrällen var ett faktum.

Japan har därmed satt sig i besvär redan efter en omgång i den sista asiatiska omgången. Sex lag återstår i seriespelet och de två bästa tar sig till VM i Ryssland.

I torsdagens andra match vann Australien över Irak med 2–0.