”Måste börja vinna matcher också”

Uppdaterad 2018-07-31 | Publicerad 2012-04-11

Örebro höll nollan igen – men saknar seger

Många målchanser – men inga mål.

Det blev 0–0 mellan segerlösa Örebro och regerande svenska mästarna Helsingborg.

– Det är andra matchen i rad som vi håller nollan, men vi måste börja vinna matcher också, säger Örebros tränare Sixten Boström till Canal plus.

Mållösa matcher behöver inte vara tråkiga, långt därifrån. Både Örebro och Helsingborg gjorde sitt bästa för att försöka spela konstruktiv fotoll, men utdelningen framåt uteblev trots en hel chanser.

Örebro hade mest boll i första halvlek och vann kampen om mittfältet. Samtidigt spelade hemmalaget med både hängslen och livrem. När det gavs chanser att snabbt ställa om fanns inte många spelalternativ, Örebro verkade inte riktigt våga fylla på framåt.

– Vi gör en bra första halvlek och hade några riktigt bra chanser att göra ett mål, men tyvärr gick inte bollen in. I andra spelade vi bort onödigt många bollar och var lite ängsliga i vissa situationer, då kom Helsingborg in i matchen, säger Örebros tränare Sixten Boström till Canal plus.

”Utnyttjar inte chanserna”

Helsingborg skapade lika mycket framåt under de tre första minuterna i andra halvlek som under hela första halvlek. May Mahlungu hade ett bra skott och Walid Atta nickade rakt på hemmamålvakten Tomer Chencinski.

Senare under halvleken hade Helsingborgs Tomas Sörum två utmärkta nicklägen, båda passerade över ribban.

– Jag ska inte säga att jag är missnöjd, men vi har ju chans nog att vinna den här matchen. Vi utnyttjar inte chanserna vi skapar, säger Helsingborgs tränare Conny Karlsson till Canal plus.

Örebros bästa chans hade William Atashkadeh på framspelning av Tobias Grahn, men han det fattades ett par decimeter från att han skulle kunna stöta in bollen.

Örebro har därmed två poäng efter de tre första matcherna. Laget inledde med 3–4 mot Åtvidaberg, men har därefter två mållös matcher.

Helsingborg vann visserligen i cupen i Örebro förra året, men i allsvenskan har de regerande mästarna inte vunnit sedan 2000.

Matchens stjärnor:

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Tobias Grahn, fördelar boll och går i djupet. Mittfältets kung i dag.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Mattias Lindström, inte snabbast av kvällens kantspringare. Men sliter hårt och skapar mest av alla i HIF.

Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

William Atashkade, ja han borde nog gjort ett mål i dag men slitet är värt beröm. Rör sig över stora ytor och ställer till massvis med problem för HIF:s mittförsvar.