KROSSEN

Publicerad 2012-02-11

Tottenham förnedrade ligans uppstickare

Newcastle reste till London med en dröm om Champions League.

De reste hem efter att Louis Saha gjort en succéartad hemmadebut och Tottenham skämt ut uppstickaren med 5-0.

Emmanuel Adebayor spelade fram till båda Sahas mål, assisterade till ytterligare två och gjorde ett själv.

Louis Saha spelade för Newcastle 1999 och har även representerat Fulham, Manchester United och Everton i Premier League. När 33-åringen löpte ut på White Hart Lane på lördagen var det för att göra hemmadebut för sin femte PL-klubb.

Tvåmålsskytt

I andra halvlek blev anfallaren utbytt och hyllad. Då hade fransmannen spelat en stor roll i Tottenhams förnedring av Newcastle.

Efter fyra minuter gjorde Benoit Assou-Ekotto 1-0 innan Saha presenterades sig. Bara två minuter senare satte 3-3-åringen 2-0 och efter 20 minuter rullade Saha in sitt andra mål för matchen.

Hade häng på CL-plats

Innan halvtid ökade Niko Kranjcar på till 4-0 och i andra kunde Emmanuel Adebayor även sätta 5-0. En styrkedemonstration av ligatrean Tottenham och en stenhård käftsmäll mot Newcastle.

Årets sensation hade chansen att gå om Chelsea samt Arsenal och upp på fjärde plats, som garanterar kval till Champions League, i ligan vid seger mot ”Spurs”. Istället tvingades managern Alan Pardew resa hem med ett genererat manskap.