Firade för tidigt – kan nu tvingas till omspel

Uppdaterad 2012-05-16 | Publicerad 2012-05-15

Misstog domarens signal – trodde de var i Bundesliga

Bundesliga-kvalet mellan Fortuna Düsseldorf och Hertha Berlin slutade i en stor skandal.

Hemmafansen trodde att domaren blåste av matchen och stormade planen i lycka – men det var bara frispark.

Nu kan hela matchen spelas om.

Två minuter återstod av kvalmatchen till Bundesliga och ställningen 2-2, efter att Fortuna Düsseldorf vunnit den första matchen med 2-1 på bortaplan. Domaren blåste då i sin pipa och segerrusiga hemmasupportrar stormade planen.

Problemet: Domaren hade bara blåst frispark.

– Jag är chockad, vad är det som händer? Fansen misstog visslan för den sista, säger Düsseldorfs manager Werner Wolf till Bild.

Kräver omspel

Herthas tränare Otto Rehhagel beordrade genast sina spelare att lämna planen och vägrade gå ut igen förrän deras säkerhet kunde garanteras, skriver TT. Redan då hade domaren aviserat för sju minuters tillägg efter att bortafansen slängt in bengaler på planen i mitten av andra halvlek.

Klockan tickade vidare samtidigt som spelarna höll sig borta och när de väl kom ut hade tilläggstiden pågått i 26 minuter. Spelet återupptogs ändå och efter ytterligare två minuter kom den riktiga slutsignalen – varpå fansen återigen intog planen.

Efter skandalscenerna har Hertha Berlin nu lämnat in en protest till det tyska fotbollsförbundet, skriver Bild. Där kräver det klubben att hela den andra matchen spelas om.