Uppgavs vara på väg bort – svarade med avgörande mål

Men Pato blev kvar – och i kväll sköt han laget vidare i italienska cupen.

Milan slog ut Novara efter förlängning.

Nyhetsbyrån AFP uppgav för knappt en vecka sedan att brassen Pato var klar för franska PSG. Men Pato kom med en oväntad vändning och dementerade uppgifterna.

– Milano är mitt hem. Jag ville inte sluta min karriär i Milan efter att ha vunnit mina två första titlar i den här tröjan. Jag vill bidra till att skriva historia i Milan och vara med om framtida framgångar med glädje.

Många borta

I kvällens åttondelsfinal mot Serie A-jumbon Novara i italienska cupen var Pato blek och brände ett antal bra frisparkslägen. Men i förlängningen förvaltade han framspelningen från Robinho på bästa sätt, chippade bollen över utrusande målvakten Alberto Fontana, och la in 2–1 i tomt mål.

Milan har för närvarande följande på skadelistan: Gennaro Gattuso, Alberto Aquilani, Mathieu Flamini, Kevin Prince-Boateng, Christian Abbiati, Clarence Seedorf och Antonio Cassano. Dessutom valde tränaren Allegri att vila stjärnan Zlatan Ibrahimovic.

Nya skador

Milan, som föll i derbyt mot Inter i söndags, såg länge ut att gå mot seger under ordinarie tid efter att Stephan El Sharawy placerat in ledningsmålet efter 24 minuter. Men med bara två minuter kvar kom en kalldusch över San Siro.

Milan-målvakten Amelia svarade för ett svagt ingripande på Ivan Radovanovics frispark, vilket förde matchen till förlängning.

Där avgjorde alltså Pato och sköt Milan till kvartsfinal mot Lazio.

Smolk i glädjebägaren: Pato fick en smäll mot låret i slutskedet, det är oklart hur allvarligt skadad han är. Dessutom tvingades Luca Antonini lämna planen efter att ha fått en spark i huvudet.