Grekland tog jättekliv mot VM

Uppdaterad 2013-11-16 | Publicerad 2013-11-15

Olympiakos-anfallaren sänkte Rumänien

Grekland tog ett stort steg närmare Brasilien när man besegrade Rumänien med 3-1 i den första playoff-matchen.

Matchhjälten Kostas Mitroglou hade chans att göra fyra-fem mål i matchen, men fick nöja sig med två innan kvällen var slut.

Grekland har tagit ett jättekliv mot VM genom att besegra Rumänien med 3-1. Det såg ut att bli en riktig målfest i början av matchen, inom loppet av sex minuter bjöds det på tre (!) mål.

Först att skriva in sig i målprotokollet var Greklandanfallaren Kostas Mitroglou. 25-åringen, till vardags i Olympiakos, satte 1-0 efter 14 minuters spel. Det mesta såg ut att gå Greklands väg, men Rumänien pressade på och fem minuter efter Mitroglous ledningsmål kvitterade Bogdan Stancu efter rent slarv i det grekiska försvarsspelet. Stancu kunde näst intill ostörd nicka in 1-1 efter en frispark in i straffområdet.

Blixtsnabb replik av Grekland

Men 1-1 godtog inte Grekland. Knappt en minut senare dängde Dimitris Salpingidis in 2-1 inför ögonen på ett passivt Rumänien som tycktes glömt allt vad markeringar hette.

Kostas Mitroglou hade inte heller gjort sitt för kvällen, i matchens 67:e minut tog han skott i Rumäniens straffområde, och efter touch på en rumänsk försvarare styrdes bollen in till 3-1. Mitroglou var stekhet och skapade flera fina målchanser och lägen att utöka ledningen ytterligare, men Grekland fick nöja sig med 3-1 och har nu ett stort övertag inför returmatchen på tisdag.

Rumäniens Costin Lazar missar returen då han drog på sig två gula kort inom loppet av tre minuter i slutminuterna av matchen.