Grismatchen

Publicerad 2014-02-05

Snordusch, tacklingar och en ful stämpling

Fula tacklingar, rejäla gräl, efterslängar, en snordusch och en ful eftersläng.

Real Madrids 3-0-seger mot lokalrivalen Atlético förvandlades till en riktig grismatch.

I huvudrollerna: Pepe, Diego Costa och Álvaro Arbeloa.

Ett mirakel ska till om Atlético Madrid ska blåsa rivalen Real Madrid på finalplatsen i spanska cupen. Detta efter att Real vunnit den första matchen av två med 3-0.

Två skott styrdes i mål

Hemmapubliken fick se två avslut styras in av Atlético-spelare, både Pepes skott till 1-0 via Emiliano Insúa och Ángel Di Marías till 3-0 via Miranda. Däremellan gjorde Jesé matchens mål när han petade in 2-0 från nära håll. Detta efter en utsökt passning med yttersidan, via en tunnel, av Di María.

– Jesé är viktig för oss just nu eftersom han gör mål i stora matcher, säger managern Carlo Ancelotti enligt spanska Sport.

Men matchen kommer inte att gå till historien som någon storstilad fotbollsuppvisning. Istället var det efterslängarnas afton i Madrid.

Hetlevrade Pepe och Diego Costa hamnade flera gånger i gräl med varandra. Redan efter 20 minuter tacklade Diego Costa Real-backen till marken varpå Álvaro Arbeloa anslöt och sparkade ner Atlético-anfallaren. Sedan fortsatte det matchen igenom.

Dusch av snor

Både Pepe och Diego Costa, som nu missar returen, varnades i matchen men längst av alla gick Arbeloa.Efter 37 minuter, i väntan på en frispark, tog backen ett steg fram och stämplade Costa mycket fult över hälen. En situation domaren missade helt.

Bilder från tv-sändningen, som nu cirkulerar i sociala medier, påstås också visa hur Pepe bjöd Costa på en dusch av snor under matchen. Även det utan att straffas.