Ibra: Är min bästa säsong i karriären

Uppdaterad 2016-02-04 | Publicerad 2016-02-03

Slog till med 20:e (!) fullträffen

PARIS. Paris Saint-Germain slog rekord, Zlatan Ibrahimovic gjorde mål och det mesta var som vanligt i den franska huvudstaden till PSG slog Lorient i ligan.

Zlatan säger själv att han spelar sitt livs bästa fotboll, men vet ännu inget om nästa säsong.

– Det är inget jag tänker på, jag vill bara spela fotboll och njuta, säger Ibrahimovic till Sportbladet efter matchen.

PSG öppnade starkt på Parc des Princes när hårt kritiserade Edinson Cavani gjorde mål redan i matchens sjätte minut. Men Lorient, som vunnit fem av de elva senaste matcherna i Paris och därmed är PSG:s tuffaste hemmamotstånd i modern tid, kom tillbaka. I 19:e minuten kvitterade Raphaël Guerreiro för gästerna och PSG gick till halvtidsvila med 1–1.

Tio minuter in i andra halvlek gjorde Zlatan Ibrahimovic 2–1 från nära håll på ett inlägg från vänsterbacken Layvin Kurzawa, som själv satte slutresultatet 3–1 med tjugo minuter kvar att spela.

Paris Saint-Germain ångar vidare i tabelltoppen förkrossande 24 poäng före tvåan Monaco. Kvällens seger var klubbens 33:e raka match utan förlust, nytt franskt rekord, och Zlatan Ibrahimovics mål hans 20:e i ligaspelet den här säsongen.

”Den bästa hittills”

Frågan är om han någonsin spelat bättre fotboll under så här lång tid?

– Nej, säger Zlatan själv till Sportbladet efter matchen.

Senare i sin app, Zlatan Unplugged, svarar Ibrahimovic på frågan hur högt han rankar den här säsongen jämfört med tidigare:

– Den bästa hittills!

Ibrahimovics fina form har satt sina spår i den franska debatten. De senaste veckorna har flera franska medier pratat om möjligheten att förlänga svenskens kontrakt med klubben, som går ut i sommar. PSG:s president Nasser al-Khelaïfi sa i december att han skulle sätta sig ner med Zlatan i februari, men Ibrahimovic själv hävdar att han har annat i huvudet just nu.

– Det är inget jag tänker på, utan jag vill bara spela fotboll och njuta och göra bra ifrån mig, säger han till Sportbladet.

”Han är lycklig här”

Lagkamraten Blaise Matuidi hyllar svensken efter mål i fem raka matcher från start.

– Han är verkligen jättebra. Han är lycklig här, och när han gör mål är han ännu lyckligare, säger Matuidi med ett leende och fortsätter att strö komplimanger över sin svenske lagkamrat:

– Han kommer att hjälpa oss att gå längre än tidigare i Champions League i den här formen. Han hjälper laget mycket med sin erfarenhet och vi är otroligt glada att ha honom här.

Den 16 februari möter Paris Saint-Germain Chelsea i det första av två åttondelsfinalmöten i Champions League.