Beckham jublade med Zlatan i debuten

Uppdaterad 2013-02-25 | Publicerad 2013-02-24

76:e minuten – då fick David Beckham debutera i PSG-tröjan.

En kvart senare jublade han tillsammans med Zlatan när svensken knäade in 2–0 mot Marseille i Le Classique.

– Jag är stolt över att vara en del av det här laget, säger Beckham.

David Beckham, 37, hälsades varmt välkommen på Parc des Princes före avspark när han vinkade till sin nya hemmapublik.

Förväntningarna på superstjärnan var höga och Franska Canal+ hade förberett med en speciell BeckCam, som följde varje steg han tog.

Det blev förmodligen en ganska händelsefattig sändning till en början då Beckham inledde på bänken och slog sig ned bredvid avbytarna Jeremy Menez och Kevin Gameiro.

Kramade om Zlatan

Förväntningarna steg på nytt då Beckham reste sig från bänken för att värma upp. Och i 76:e minuten var det äntligen dags för debut i franska ligan.

Beckham ersatte Javier Pastore och tog plats till höger på innermittfältet. Han rev ned applåder med en nedtagning där bollen dog på foten och spelade vårdat i passningsspelet. På tilläggstid krönte han showen med att ligga bakom Zlatan Ibrahimovics 2–0-mål.

Menez väggspelade med Beckham och spelade in till Ibrahimovic som vallade bollen i mål med knät. Beckham firade med att hoppa upp i famnen på svensken.

– Jag kunde knappt känna mina fötter vid de två, tre första passningarna efter att ha frusit på bänken, men jag är nöjd med det jag uträttade, säger Beckham.

– Han visade kvalité i passningarna, även om det är svårt att döma honom på bara 20 minuter, säger tränaren Carlo Ancelotti, enligt nyhetsbyrån AP.

Victoria frös på läktaren

Frun Victoria Beckham satt på läktaren och såg ut att frysa då snön singlade ner. Kanske värmde makens spel och PSG:s 2–0 seger?

I elfte minuten drog Lucas Moura iväg ett skott från 18 meter och bollen touchade på Marseille-försvararen Nicolas N'Noulou och ställde målvakten Steve Mandanda fullständigt. Marseille saknade inte chanser före 2–0-målet, men var ineffektivt.

Segern betyder att PSG efter 26 omgångar leder ligan på 54 poäng, tre poäng före Lyon, som i dag besegrade Lorient med 3–1.

Trean Marseille är nu hela åtta poäng bakom PSG.