Han bröstade in nummer 30 i den sista omgången.

Zlatan Ibrahimovic, 31, tangerade därmed Jean-Pierre Papins målrekord från säsongen 1989/1990.

PSG besegrade Lorient med 3-1.

Zlatan har haft en fantastisk debutsäsong i Ligue 1 med Paris Saint-Germain. I säsongsavslutningen krönte han den med att tangera Jean-Pierre Papins målrekord från 1989/1990.

Sex minuter in i andra halvlek skickade Kevin Gameiro in ett inlägg från höger. Zlatan störtade mot mål och bröstade in 1-0 till Paris Saint-Germain. Det var 31-åringens 30:e mål i Ligue 1.

Tio minuter senare bjöd Zlatan tillbaka när han spelade fram Gameiro till 2-0. Gameiro gjorde sedan även 3-0 till PSG.

Med tio minuter kvar blev det en aning rörigt i bortalaget.

Sakho fick stå i mål

Målvakten Ronan Le Crom, som hade hoppat in i den andra halvleken, blev utvisad när han orsakade straff. Han blev tårögd av det röda kortet.

Försvararen Mamadou Sakho fick hoppa in vid straffen, men hade ingen chans mot Arnaud Le Lan, som sköt in slutresultatet 3-1.

Efter matchen fick Zlatan ta emot priset som skyttekung i Ligue 1. Det är 31-åringens bästa säsong när det gäller antalet ligamål, han har aldrig gjort fler mål i någon klubb under proffslivet.

PSG vann ligan på 83 poäng, tolv fler än tvåan Marseille.