HIF föll efter domarskandal

Uppdaterad 2012-11-09 | Publicerad 2012-11-08

Bildspel på straffen, de två röda korten och Hanssons ilska

Helsingborg var på väg att vända ett 0-2-underläge.

Då fick Hannover en feldömt straff – och Walid Atta och Peter Larsson visades ut.

– Han tar ut fel gubbe och sedan en gubbe till. Jag vet inte var de hittat den domaren, säger målvakten Pär Hansson.

Helsingborg hamnade i ett 0-2-underläge i måstematchen mot Hannover. Men i den andra halvleken kom upphämtningen. Nikola Djurdjic satte 2-1 i den 59:e minuten och åtta minuter senare kvitterade Alejandro Bedoya.

Men när Helsingborg jagade ett segermål utbröt kaos. Hannover fick straff trots att spelaren föll utanför straffområdet i en duell med Peter Larsson.

”Det är ingenting”

Domaren visade sedan ut Walid Atta och efter ytterligare kaos åkte även Larsson på ett rött kort.

– Jag förstår inte vad domaren håller på med. Det är en klockren tackling, dessutom är den utanför. Det är inte frispark, det är inte straff, det är ingenting. Till råga på allt tar han ut fel gubbe och sedan en gubbe till. Jag vet inte var de hittat den domaren, säger målvakten Pär Hansson uppgivet.

”Pinsamt agerande”

TV4 Sports expert Anders Andersson:

– Atta åker inte ut för att han protesterar vilt, han åker ut för att han (domaren) tror att det är han, sen kan han inte rätta sig. Pinsamt agerande av mannen i gult. Det är bedrövligt. Arrogant.

Helsingborg-spelarna var rasande efter situationen och Larsson kastade saker i spelargången.

Hansson såg ut att rädda straffen, men bollen gick ribba in och nu är Helsingborg borta från avancemang i Europa League.

– Jag tycker vi gör en jättebra upphämtning och så händer detta. Jag finner inga ord just nu, säger Hansson.