Dagens namn: Simon, Simone

Serieledarna räddade poäng i slutminuten

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-06-10

Degerfors tappade seger

Serieledande Assyriska var sekunder från sin första förlust i superettan när man besökte Degerfors. Strax före paus satte Shpetim Hasani 1–0 till Degerfors på Andreas Holmbergs pass. Den ledningen stod sig hela ordinarie matchtid plus 3:05 in på stopptid. Då lyckades Martin Lorentzson rädda 1–1, en poäng och förlustnollan för Assyriska.

Södertäljelaget har 22 poäng och är tre poäng före Mjällby och Häcken. Häcken fick nöja sig med 0–0 mot Åtvidaberg.

Göteborgsderbyt Örgryte-Qviding slutade 3–1 och Örgryte förstärkte femteplatsen på 17 poäng. Christofer Bengtsson och Dennis Jonsson var målskyttar i första, Tomas Eriksson reducerade med kvarten kvar innan Alexander Mellqvist satte 3–1. Qviding tappade två placeringar och är nu under kvalstrecket.

Ett av lagen som tog sig förbi Qviding – och tre lag till – var Brommapojkarna som vann borta mot Jönköping Södra. Andreas Nilsson gav Jönköping ledningen men Joakim Runnemo och Philip Haglund i första och Christer Youssef i andra halvlek såg till att BP vann med 3–2 sedan Erik Backlund reducerat i slutminuterna.

Enköping tog sig över bottenstrecket tack vare Vitalij Gussevs 1–0-mål borta mot Limhamn/Bunkeflo.

Vänsterbacken Björn Carlsson gjorde två mål för Falkenberg i 3–0-segern mot Ängelholm.