Men en tidig skada på Teddy Lucic och Åtvidabergs Haris Radetinac såg till att Boråslaget bara tog en poäng.

Och för tredje matchen i rad tar Åtvidaberg poäng.

– Det är som det är, säger Elfsborgs Denni Avdic till PPV.

IF Elfsborg

Matchen började katastrofalt för Elfsborg som jagar Malmö och Helsingborg i toppen.

Redan innan matchen hade de problem med magsjuka som stoppade Martin Ericsson och Daniel Mobaeck från spel. Med på bänken satt Martin Andersson med en skada på baksida lår.

Olyckan var framme för Teddy Lucic som tvingades byta efter att ha känt av en fotskada som haft problem med tidigare.

Bytte in skadad

Ende duglige mittback på bänken var redan skadade Martin Andersson som därmed blev inbytt.

Tio minuter senare kom Åtvidabergs ledningsmål. Efter en hörna nådde bollen Haris Radetinac som skickade in bollen.

Detta efter att Elfsborg haft spelövertaget.

Elfsborg kvitterade också genom Denni Avdic fem minuter ifrån halvlekens slut.

Inbytt skadad – utgick skadad

Minuterna efter kunde Åtvidaberg har tagit ledningen igen, men bollen räddades på mållinjen.

I den andra halvleken blev det inga mål. Men Elfsborg drog på sig ytterligare en skada.

Eller Martin Andersson, som hade problem med låret, skadade foten i en duell med Viktor Prodell efter 62 minuter och fick bäras ut på bår.

Matchen slutade 1–1 och Åtvidaberg plockade ytterligare poäng i botten, medan Elfsborg tappar mark i jakten på toppen.