Fabregas skadad – kan missa toppmöte

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-23

Grupp H lever efter omdiskuterad straffsituation

En till synes solklar straff vinkades bort. Sedan avgjorde Braga och grupp H lever.

Som om det inte vore nog med Arsenals elände klev Cesc Fabregas av skadad.

– Han blir borta i två till tre veckor, säger Arsene Wenger.

Fabregas.

Arsenal åkte på dubbla bakslag i Braga, Portugal. Vid seger eller oavgjort hade man kunnat stänga grupp H då Shakhtar Donesk samtidigt besegrade Partizan med 3–0.

Men den chansen tog man inte. I stället blev det förlust mot SC Braga efter dubbla mål av brasilianaren Matheus Leite Nascimento.

Stenhårt i krysset

1–0 kom i matchens 83:e minut på ett friläge där Matheus kyligt lyfte in bollen bakom Lukasz Fabianski i Arsenalmålet. 2–0 satte samme Matheus stenhårt i krysset när Arsenal flyttade upp laget för ett kvitteringsmål i slutminuterna.

Men frågan är om inte Arsenal skulle ha haft en straff innan Bragas 1–0-mål.

Carlos Vela drogs ned i Bragas straffområde vid en straffsituation, men domaren Viktor Kassai, Ungern, valde i stället att varna Vela för filmning.

– Det är svårt att förstå varför vi inte fick straff där. För mig är det ett mysterium hur domaren kan varna Vela i stället, säger Wenger efter matchen.

Allt i egna händer

Som om det inte vore nog med eländet klev lagets storstjärna, lagkaptenen Cesc Fabregas av med en befarad skada i matchens 69:e minut.

– Jag chansade och åkte på en nit. Det ser ut att vara en klassisk sträckning i låret och han blir nog borta i två till tre veckor, säger Wenger.

Spanjoren riskerar därmed att missa den sista omgången i Champions League och toppmötet mot United i ligan 13 december.

Arsenal har dock allt i egna händer i Champions Leagues sista omgång. Man har betydligt bättre målskillnad än Braga som man slåss med om andraplatsen, och möter Partizan på hemmaplan.