Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-07

Källström spelade hela matchen

Bordeaux satte press på Kim Källströms Lyon.

Men 1-0 räckte inte.

I stället är Lyon - för första gången i klubbens historia - klart för semifinal i Champions League efter sammanlagt 3-2.

Lyon hade 3-1 att gå på från det första kvartsfinalmötet mot ligarivalen Bordeaux.

Ett försprång som märktes av väl i matchinledningen på bortaplan. Det var ett tajt och kompakt Lyon som till en början inte släppte fram Bordeaux på ett kokande Stade Chaban-Delmas.

Men ju längre första halvlek led, ju mer kom hemmalaget in i spelet - och precis som förra veckan var det Marouane Chamakh som styrde och ställde i Bordeaux. Anfallaren satte ordentligt press på franske landslagsmålvakten Hugo Lloris i Lyonmålet, men det var först efter att lagkaptenen Alou Diarra träffat kryssribban i den 44:e minuten som målet skulle komma. Minuten efter satte Chamakh 1-0 och gav hemmalaget hopp om semifinal.

Källström varnad

Andra halvlek blev ett ställningskrig, där ett Bordeaux-mål skulle räcka för avancemang.

- Det var som vi ägnade hela andra halvlek åt att försvara oss, säger Lyonbacken Cris till AP.

För visst hade Bordeaux sina chanser.

Ludovic Sané hade en farlig nick utanför, och Wendel fick till ett kanonläge - som räddades av Lloris.

- Vi lämnade matchen alldeles utmattade, säger målvakten som stod emot Bordeaux-pressen och ledde Lyon till en historisk semifinalplats i Champions League.

Kim Källström, som spelade 90 minuter på Lyons mittfält och noterades för ett gult kort, blir svensk nummer två i semifinalspelet. I går blev det klart att Zlatan Ibrahimovics Barcelona ställs mot Inter.

För Kim Källström väntar Bayern München.